Heureka!

Tiedon portaat3.9.2018, Tohtorikoulussa

Sain proffaltani perusteltuja kommentteja tutkimussuunnitelmani päivitykseen.

Suurimman osan kohdalla kyse oli pienestä, mutta lopputuloksen kannalta merkittävästä uudelleenmuotoilusta.

Mutta “tutkimukseni keskeiset käsitteet” ovat minulta edelleen hukassa. Ne olivat hukassa jo vuosi sitten syksyllä, kun laadin ensimmäistä versiota tutkimussuunnitelmastani. En käsitä käsitteitä. Eivätkä ne aukea minulle viiden eri yliopiston verkko-ohjeista. Eivät viisaiden opettajien ja tutkijoiden laatimista tutkimusoppaista. Eivätkä edeltäjieni väitöskirjoista.

Päässäni on Berliinin muuri minun ja “käsitteideni” välillä.

Käsitteiden käsitteen hakuretkilläni eksyn Tilastokeskuksen sivuille ja bling, kaksi sanaa siellä tutkimuksen yhteydessä avaavat solmut päässäni. “Käsitteeni” ovat siis käsitteitäni, käyttämiäni asiasanoja, joiden merkityksen minun on avattava, jotta lukija ja minä olisimme samalla viivalla.

Jeeeeee! Kiitos, Tilastokeskus! Jatka hyvää työtäsi.

Päivänpäätteen fiilis: autuas.