Välittäjä, tuottaja, manageri, agentti

#Puhettataiteesta, osa 31, vieraana taide- ja designagentti Kaisa Kerätär, https://soundcloud.com/minna-sirnoe/valittaja-tuottaja-manageri-agentti

Pappi, lukkari, talonpoika kuppari,
välittäjä, tuottaja, manageri, agentti.

Taiteen tekijän ja kokijan välillä on monta kynnystä, joista monet liittyvät maantieteeseen. Siihen, miten ihminen kohtaa ihmisen.

Taide- ja designagentti, tuottaja, Japani-asiantuntija Kaisa Kerätär muistuttaa, että esimerkiksi pohjoissuomalaisella taiteilijalla on iso kynnys esittäytyä Helsingissä ja vielä isompi kynnys esittäytyä ulkomailla.

Moni taiteilija tappelee näiden kynnysten kanssa yksin. Mutta yhä useammin taiteen tekijöiden tukena on välittäjiä, joilla on enemmän aikaa ja mahdollisuuksia hallita ja käynnistää projekteja, kirjoittaa hakemuksia ja luo kontakteja.

Kaisan mukaan välittäjä voi olla tuottaja, joka hoitaa käytännön asioita tai manageri eli couchi tai agentti, joka vastaa varsinaisesta myyntityöstä tai kaikkea näistä.

Keskustelemme Kaisan kanssa välittäjäportaan tarpeesta, taiteen hankkeista ja tuotteistamisesta, kansainvälistymisestä, ilmastomuutoksesta, pohjoisesta ja siitä, miksi naamakkain olo on paras myyntivaltti taiteessakin.

Foto ©MinnaSirnö

Lisätietoja:
Kaisasta https://artbreak.fi/author/kaisa/ ja https://www.waria.fi/tekijat/kaisa_keratar/
Kulttuurikauppilasta https://www.kulttuurikauppila.fi
Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeesta https://www.ouka.fi/oulu2026

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *