Tapahtumat ovat tulevaisuuden välähdys Helsingistä

#Puhettataiteesta, osa 27, vieraana toimitusjohtaja Stuba Nikula, https://soundcloud.com/minna-sirnoe/tapahtumat-ovat-tulevaisuuden-valahdys-helsingista

Suomi on tapahtumien maa.

Tapahtumat tuovat ihmisiä yhteen ja luovat yhteisten kokemusten kautta yhteisöllisyyttä.

Ei siis ihme, että moni kunta on joko erilaisten tapahtumien mahdollistaja tai niiden toteuttaja. Tai sekä että.

Monia taide- ja kulttuurifestivaaleja edustavan Finland Festivalsin tilastojen mukaan sen jäsenfestivaaleilla vuonna 2018 käyntikerrat lähentelivät kahta miljoonaa. Samaisen tilaston mukaan vuoden 2018 käydyimmät jäsenfestivaalit olivat myytyjen lippujen perusteella Ruisrock ja ilmaiset käynnit sisältävän kokonaiskäyntimäärän perusteella Pori Jazz.

Mutta hyväksi kakkoseksi molemmissa tilastoissa tuli Helsingin juhlaviikot reilulla yli 70 000 myydyllä lipullaan ja lähes 240 000 kokonaiskäyntimäärällään.

Juhlaviikkojen taustalla oleva Helsinki-viikon säätiö muuttui vuoden 2019 alussa Helsingin tapahtumasäätiöksi, jonka tehtävänä on toteuttaa Helsinkiin juhlaviikkojen lisäksi muitakin helsinkiläisiä yleisötapahtumia.

”Tapahtumat ovat tulevaisuuden välähdys Helsingistä. Kaupungin pitää olla jotakin myös kulttuurisesti. Kaupungin yksi tehtävä on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus ymmärtää, millainen helsinkiläinen ’minä olen’. Helsinkiläiset ovat tapahtumakansaa. ”

  • Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula

Keskustelemme Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtajan Stuba Nikulan kanssa tapahtumien merkityksestä ja siitä, miksi Helsingin kannattaa satsata tapahtumiin tulevaisuudessakin.

Lisätietoja: https://eventshelsinki.fi

Foto ©MinnaSirnö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *